02/11/2020

Blogi: Mitään tarkoittamaton adjektiivi

Taas vinkki hyvien tyyppien rekrytoijan arkisesta aherruksesta! Tällä kertaa vinkkinä sellainen asia, mikä helpottaisi, niin meidän työtämme kuin sinun itsesikin valmistautumista haastatteluun. Eli mitä kirjoittaa hyvään työpaikkahakemukseen?

Miten kuvailet itseäsi ja miten kuvailet itseäsi työntekijänä?

Jos itseanalysointi ei ole vahvuuksiasi, niin kysäise rohkeasti ystäviltäsi, sukulaisiltasi tai tuttaviltasi millaisena he sinua pitävät ja yritä miettiä millainen olet työssäsi työntekijänä tai työyhteisön jäsenenä? Lähes aina työhakemuksessa on lueteltu joukko (kopioituja) adjektiiveja; esimerkiksi olen huumorintajuinen, tulen toimeen kaikkien kanssa, olen reipas, ahkera ja oma-aloitteinen jne.

No, me rekrytoijat olemme siinä mielessä tosi ärsyttäviä tyyppejä, sillä haluamme saada esimerkkejä näistä adjektiiveistä eli pyydämme sinua mahdollisesti kertomaan, miten kaikkien kanssa toimeen tuleminen näkyy työelämässä tai miten huumorintajusi tulee esiin.

Toisinaan tulee eteen hakemus, josta innostuu valtavasti (tässäpä potentiaalinen ehdokas haettuun tehtävään ja tiimiin!!!) ja kun kohtaa haastattelussa kyseisen hakemuksen lähettäneen työnhakijan, niin eipä niitä tunnista samaksi ihmiseksi.  Eli hakemus on tehty sinällään hyvin, mutta se ei vastaa ollenkaan hakijan antamaa mielikuvaa tai toisinpäin. Hakemus on tehty hyvin puutteellisesti ja sitten sieltä puutteellisesti täytetyn hakemuksen takaa paljastuukin aivan mielettömän hieno persoona ja reipas potentiaalinen työntekijä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest