22/02/2022

Oikeat tiedot + aidot kriteerit = onnistunut rekrytointi

Onnistuneen rekrytoinnin matemaattinen kaava on naurettavan yksinkertainen. Vai onko sittenkään?

Valitettavan usein työpaikkailmoitukset ovat niin ammattilaisrekrytoijan kuin työnhakijankin silmin painajaismaista luettavaa. Jokainen on törmännyt ilmoitukseen, jossa haetaan 15 vuoden kokemuksella nuorta, nälkäistä tekijää. Jep jep! Tai sitten haetaan vain simppelisti tuotantotyöntekijää, mutta onko ko. tehtävä elintarvikealalla, puualalla vai metallialalla? Hyvin monelta alalta nimittäin löytyy tämä kyseinen työnimike, mutta jokaisessa yrityksessä on loppujen lopuksi aivan omanlaisensa työnkuva, koulutusvaatimuksista puhumattakaan.

Onnistunut rekrytointiMitä ovat aidot kriteerit? Täydellinen multitalenttityöntekijä olisi varmasti kaikkien rekrytoivien yritysten unelma, mutta niin kauan kuin ihmiset tekevät työtä, ei kukaan ole taidoiltaan tai osaamiseltaan täydellinen kombinaatio. Mitkä ovat max. 1-3 taitoa/osaamista/työskentelyn edellytystä, joita ilman sinun tiimi ei toimi?

Ihan mietinnän pohjaksi haluan kertoa, että meillä itsellämme oli taannoin rekrytointivastaavan haku avoinna ja pohdimme pitkään, vaadimmeko hakuilmoituksessa aikaisempaa alan työkokemusta tai alalle soveltuvaa koulutusta. Päädyimme kuitenkin siihen, että vaikka hakijalla olisi kaikkien tieteen alojen koulutus, niin silti olennaisempaa työssä onnistumisen tai yrityksemme menestyksen kannalta on se, millainen ihmistuntija hän on tai miten empaattinen, inhimillinen asiakaspalvelija hän on.

Selkeät, ajatuksella puntaroidut pari kriteeriä osaamisen suhteen ja informatiivinen työn, työyhteisön ja työtehtävien kuvaus auttavat sinua ja potentiaalista työnhakijaakin tekemään valintoja. Lopputuloksena sinä saat tiimiisi hyvän tekijän ilman, että sinun on pitänyt kahlata ns. turhia hakemuksia läpi. Unohtamatta sitäkään henkilöä, joka luki ilmoituksen, mutta päätti jättää hakematta, koska katsoi, ettei tämä työ ole sittenkään syystä tai toisesta hänen juttunsa. Hänelle todennäköisesti jäi kuitenkin teidän yrityksestänne vähintäänkin positiivisen neutraali vaikutelma. Hän voi mahdollisesti suositella jollekin tuttavalleen tätä yritystä ja työpaikkaa.

Oikeat tiedot ja aidot kriteerit hakuilmoituksessa ovat työnantajamielikuvan rakentamista ja säilyttämistä konkreettisesti. Tiedän, tämä vaatii aikaa. Mutta sitä varten me olemme olemassa. Heitä pallo meille! Pistäpä Teams -kutsua tulemaan, niin mietitään hetki yhdessä: Päivi Savolainen, p. 050 555 9127, paivi.savolainen@hrmentor.fi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest