23/05/2022

Saijan harjoittelun kuulumisia – Osa 1: Yhtä oikeaa tapaa ei ole

Moikka,

Täällä kirjoittelee Saija Kattainen, 2. vuoden tradenomiopiskelija Savonia-ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä suoritan 5 kuukauden mittaista harjoittelujaksoa täällä HR Mentorilla. Harjoittelu polkaistiin käyntiin toukokuun alussa ja nyt olenkin jo kolmen viikon ajan saanut perehtyä henkilöstöpalvelualaan ja HR Mentorin toimintaan. Hakeuduin HR Mentorille harjoitteluun, sillä opintojen aikana rekrytointi ja muut henkilöstöasiat alkoivat kiinnostaa minua enemmän. HR Mentorin bongasin Kuopion seudun vuoden Uusyritys 2021 -kilpailun voitosta. Tutustuin tarkemmin yritykseen, päätin ottaa yhteyttä kysyen harjoittelupaikkaa ja tässä ollaan! Harjoittelun sisältö muodostui hyvin omien toiveideni ja HR Mentorin tarpeiden pohjalta. Rekrytoinnin lisäksi saan hyödyntää harjoittelussa aiempaa työkokemustani markkinoinnin parista ja kehittyä myös sillä saralla.

Uusi työ tietenkin jännitti jonkin verran, mutta puhelinkeskustelujen ja haastattelun perusteella oloni oli odottavainen ja rennompi, kuin yleensä ennen uuden työn aloitusta. Alusta alkaen minut otettiinkin todella hyvin vastaan HR Mentorilla! Ensimmäisenä päivänä perehdyimme työhön paikan päällä Kuopion toimistolla. Seuraavana päivänä jatkoimme perehdytystä etäyhteydellä, työn kuvaan kuuluukin etätyöskentely, joka sopii minulle paremmin kuin hyvin. Saan myös hyödyntää halutessani toimistotiloja ja olenkin vaihtelun vuoksi välillä työskennellyt sieltä käsin.

Harjoittelua on kulunut nyt 3 viikkoa. Ensimmäisellä viikolla tutustuin esimerkiksi rekrytointiprosessin eri vaiheisiin ja pääsin myös suunnittelemaan markkinointikampanjoita. Toisen viikon aikana pääsinkin jo harjoittelemaan rekrytointia, kun julkaisimme työpaikkailmoituksia, kävimme läpi hakijoita ja soitimme heille. Kolmannella viikolla harjoittelu on päässyt kunnolla vauhtiin, olen käynyt lisää puhelinkeskusteluja työnhakijoiden kanssa ja saanut markkinoinnin projekteja valmiiksi sekä aloittanut uusia. Kolmessa viikossa on ehtinyt tapahtua paljon, työpäivät ovat kuluneet siivillä ja viikot vierivät eteenpäin niin, ettei ehdi edes huomata.

Työ on monipuolista ja itsenäistä, mutta apu ja tuki löytyy koko ajan yhden puhelinsoiton päästä. Olemmekin aloittaneet aamut HR Mentorin yrittäjien Mervin ja Päivin kanssa Teams-palaverilla, jossa käydään läpi tilannetta ja päivän suunnitelmia. Asioita pähkäillään ja tehdäänkin myös paljon yhdessä koko tiimin kanssa, vaikka etäyhteyden päässä toisistamme olemmekin. Harjoittelun parhaita puolia on myös joustavuus. Olen saanut paljon itse vaikuttaa siihen, mitä teen. Markkinoinnin osalta annetaan tilaa omille ajatuksille, joten luominen on myöskin helpompaa. Yhtä oikeaa tapaa ei yleensä ole. HR Mentorilla luotetaan nuoriin ja hyödynnetään jokaisen osaamista mahdollisimman paljon.

Tulevilta kuukausilta odotan innolla, mitä saamme aikaan esimerkiksi markkinoinnin parissa. Lisäksi haastattelukokemusta kertyy koko ajan lisää ja on mielenkiintoista huomata, miten omat taidot lähtevät kehittymään. Uusia haasteitakin on varmasti luvassa! Odotan myös tapaavani Joensuun päässä työskentelevät HR Mentorilaiset, kun kokoonnumme koko tiimin voimin Kuopiossa.

Palataan harjoittelukuulumisiin kesän mittaan ☀️

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest