29/09/2022

Saijan harjoittelun yhteenveto – osa 5: Palo jää…

Pian on viisi kuukautta kulunut siitä, kun aloitin harjoitteluni HR Mentorilla. Odottavaisena, jännittyneenä ja myös vähän kauhunsekaisin tuntein astelin ensimmäisenä päivänä HR Mentorin toimistolle. Siitä päivästä lähti käyntiin ammatillisen kehittymiseni kannalta varmasti tärkein ja opettavaisin ajanjakso. Pääsin kurkistamaan henkilöstöpalvelualan kulissien taakse ja elämään tämän alan arkea. Sain vastuuta, kohtasin haasteita, tunsin onnistumista ja ennen kaikkea yritin oppia kaikesta.


Juuri ennen harjoittelun alkua maailmantilanne yllätti – jälleen. Tällä kertaa Ukrainan sota vaikutti ja vaikuttaa edelleen maailmalla, joka näkyy myös suomalaisen henkilöstöpalvelualan yrityksen arjessa olennaisesti. Epävarmoina aikoina työnhakijoita on niukasti, vienti ei vedä ja asiakasyritykset elävät epätietoisuudessa. Työntekijätarpeet vaihtelevat ja jotta potentiaalisimmat hakijat tavoitetaan, täytyy markkinoida aina vaan tehokkaammin sekä pitää silmät ja korvat auki joka suuntaan. Melkoista tasapainoilua siis, mutta jos otetaan yksi askel taakse, niin halutaan mennä sen jälkeen kaksi eteenpäin.

Kaiken kaikkiaan se, että olen saanut tehdä monipuolisesti ja minut on otettu osaksi työyhteisöä tasavertaisena jäsenenä, on paras anti harjoittelusta. Odotukseni ja kuvani henkilöstöpalvelualasta oli hyvin kapea. Ajattelin rekrytointiprosessia paljon yksinkertaisempana, mitä se onkaan. Todellisuudessa rekrytointi voi venyä jopa useiden kuukausien mittaiseksi meistä riippumattomista syistä. Vuokratyön kolmikantasuhteessa me olemme keskellä, eli viestimme osapuolten välillä paljon. Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että sekä asiakasyritys ja työnhakijat ovat tilanteen tasalla. Toisaalta toimimme myös mentoreina molempiin suuntiin ja patistamme toimimaan, jos rekrytointiprosessi junnaa paikoillaan. Viestintä ja selkeä viestiminen on siis olennainen osa tätä työtä. Tämän lisäksi hoidamme oman tonttimme: työpaikkailmoituksen, markkinoinnin, hakijoiden esihaastattelut, hakijaesittelyt, työsopimukset, tärkeimpiä mainitakseni. Muun muassa kaikkeen tähän olen päässyt mukaan ja mikä parasta, olen saanut myös opetella ja hoitaa asioita itsenäisesti.

Tällä alalla riittää vielä hurjasti opittavaa ja varmasti myös yllättäviä tilanteita. Tästä eteenpäin jatkan tutustumista alaan HR Mentorin riveissä hieman eri kantilta, uusasiakashankinnan parissa. Työ sopii joustavasti opintojen oheen ja tarjoaa taas uusia haasteita. Palo rekrytointiin kuitenkin jää, joten ehkä palataan siihen tuonnempana!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest