08/10/2020

Tästä starttaa juttusarjamme…

Olemme työnhakijainfoissa ohjanneet ja opastaneet työnhakijoita työnhaun saloihin ja olemme huomanneet, että paras tapa saada ohjeet ja opastukset perille, on kertoa esimerkkejä elävästä elämästä. Nyt haluamme jakaa näitä esimerkkejä teille kaikille, ja samalla pääsette kurkkaamaan rekrytoijan työpäivän joskus odottamattomiinkin hetkiin ja tuntemuksiin. Tästä starttaa juttusarjamme vinkkejä, vihjeitä, neuvoja, ohjeita, opastuksia! Hyppää kyytiin!

Blogi:

Hei! Sinulle on varattu haastattelu klo 10.00. Osoitteemmehan on Viestikatu 7 B, 5. krs. Tervetuloa!

Taannoin meille oli sovittu haastattelu työnhakijan kanssa kello 10.00. Päivä oli buukattu aivan täyteen, monta rautaa, kun on tulessa meilläkin. Ja noin puoli tuntia ennen kuin sovitun haastattelun olisi pitänyt alkaa, hakija ilmoittaakin, että ei pääse haastatteluun, koska bussi meni jo!

Kuinka tässä tilanteessa pitäisi toimia? No, hyvä peruslähtökohta tietenkin on se, että myöhästyvä/estyvä työnhakija soittaa haastattelijalle, ja pahoittelee tilannetta ja kysyy voisiko sopia uuden haastatteluajan. Niin yksinkertainen ohje tällaiseen tilanteeseen.  Soita ja kommunikoi!

No, mitäs sitten, jos edellä kuuluva neuvo ei oikein nappaa? Sillä joskus toki käy niinkin, ettei työnhakija saavu sovittuna aikana haastatteluun, eikä hän myöskään ilmoita mitään. Kyllä! Tätäkin tapahtuu! Tämä on tietysti valitettavaa ajankäytön hukkaa. Ja tietysti hakija saattaa tehdä itselleenkin hallaa, koska valitettavasti tällä tavoin menetelleen hakijan nimi jää usein mieleemme sillä seurauksella, että seuraavan kerran kun hakija hakee jotain toista työpaikkaa, niin näyttöhän asioiden hoitamisesta on jo annettu…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest