29/11/2022

Vuosi kuin hulluuden highway

Tänään 1.12.2022 me juhlimme HR Mentorin 5-vuotis taivalta. Meille on muodostunut perinteeksi koota yhteen kulunut vuosi ja jakaa ajatuksiamme kanssanne syntymäpäiväaamuna.

Olemme joutuneet tänäkin vuonna taas globaalin haasteen eteen. Olemme vaihtaneet lennosta koronavilkun sähkökulutusta seuraavaan applikaatioon, kasvun vuodet ainakin hetkelliseen taantumaan ja rauhan ajan Euroopassa järjettömään, brutaaliin sotaan.

”Ei täydellinen tilanne, vaan parhaan näkeminen tilanteessa, on onnellisuuden salaisuus.” Tämän ajatelman on saattanut ilmoille Marie Forleo, yrittäjä hänkin. Ei varmaan kenellekään yrittäjälle ole ollut tämä vuosi niin sanottu täydellinen tilanne. Joten ei ihme, että parhaan näkeminen juuri tällä hetkellä, näissä tunnelmissa on äärimmäisen vaikeaa. Sota lieveilmiöineen, kun tahtoo peittää alleen kaiken hyvän.

Muistan lapsena historiantunnilla miettineeni, miltä ihmisistä on mahtanut tuntunut ratkaisevilla hetkillä, juuri sillä hetkellä, kun historian lehti kääntyy? Nyt uskon tietäväni, että varmaan aika lailla samalta kuin kirjaimista kääntyvällä lehdellä, kun ne pitävät paperista kiinni kynsin hampain.

Yhteiskunnassa ja liikemaailmassa on ilmassa enemmän epävarmuutta ja kysymysmerkkejä kuin lumihiutaleita. Vaikka meidän vuosi lukujen valossa on positiivinen, on HR Mentor kohdannut myös haasteita. Päällimmäisenä mieleen tulee se, että olemme menettäneet – meistä riippumattomista syistä – kaksi pitkäaikaista asiakasta. Ja myös yhdestä oman tiimin jäsenestä on pitänyt luopua Jukan lähtiessä eläkepäivien viettoon.

Raastava työvoimapula ja työnhakukentän pirstaloituminen loputtomiin eri kanaviin vaivaa meitäkin, ja se on haastanut meidät lähes hulluuden highwaylle pohtiessamme, kuinka tavoittaisimme ne työnhakijat, joita asiakasyrityksemme tarvitsisivat. Ja tähän väliin kaikille rekrytointityötä tekeville jaxuhali! Te tiedätte, että kirsikkana kakun päällä on tänä vuonna ollut aktivointimalli. Se on todellakin lisännyt työpäivään aktiviteettia! 😉

Vaikka ystäviksi muodostuneiden asiakkaiden menettäminen viiltää aina syvältä, on se toki ollut meille myös mahdollisuus saada uusia, mielenkiintoisia asiakasyrityksiä hoitoomme. Jukan eläköitymiseen varauduttiin sisäisin työnkuvaviilauksin Villen sovitellessa Jukan saappaita jalkaansa ja lisäksi keväällä meillä aloitti Miia rekrytoinnin ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on päässyt aivan loistavasti kyytiin! Myös Saija on pystynyt auttamaan meitä myös opintojensa ohella. Hänestä tuli tärkeä osa tiimiämme. Ja häntä näemme ensi vuoden puolella enemmänkin.

Mikä meitä vie eteenpäin, kun näkymä on kaikilla huolesta sakean sumuinen? Kai uteliaisuuden ja toivon voimalla, sanoisin! Uteliaisuus saa silmät auki, on pakko lukaista ensimmäisenä uutisotsakkeet ja jos maailmanloppua ei ole yön aikana tullut, niin sehän onkin jo loistava syy kiehauttaa kallisarvoiset aamukahvit, kun sähköäkin vielä on. Olemme ainakin elossa, joten vielä on toivoa! Tämä on kai alussa mainitun mietelmän mukainen hyvä puoli tässä ei täydellisessä tilanteessa, tässä sodan hämärtämässä vuodessa.

HR Mentorin tehtävänä on edelleen auttaa yrityksiä menestymään ja työnhakijoita löytämään hyvä työpaikka. Kaiken maailmassa riehuvan hulluuden keskellä, on syytä yksinkertaistaa asioita, joten ensi vuoden budjettimme viittaa kintaalla liikevaihtotavoitteille ja tuloksellekin. Mitä niillä on loppupeleissä väliä? Niin kauan kuin nenä pysyy pinnalla, niin kauan mekin voimme omalta osaltamme taistella sodan lieveilmiöitä vastaan aseenamme hyvän tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen.

Niin kauan kuin hyvyyden liekki palaa, ei pimeys meitä saavuta. Meillä on siis vielä ainakin aikaa tehdä hyvää toisillemme.

Ota vuosihaasteemme vastaan ja toimi samoin. Laita saamasi yhteistyö, rehellisyys ja ystävällisyys eteenpäin. Sillai me selvitään.

Koko tiimimme puolesta lämmin kiitos kuluneesta vuodesta työntekijöillemme, asiakasyrityksillemme ja yhteistyökumppaneillemme! 😊

-Päivi-

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest