30/11/2018

Yrittäjyyden tilkkutäkki

Kirjoittelin Teille tasan vuosi sitten sekä omia että tiimimme tuntemuksia, kun olimme aloittamassa uutta lukua työelämässämme. Elastisen Eteen ja ylös -biisi sopi hetkeen hyvin. Ja sopii edelleen.

Nyt vuoden kokemuksen jälkeen osa kappaleen tekstistä saa entistäkin syvemmän merkityksen. …Mul ei ollu mitää muut ku mahdollisuus… Ensimmäiset päivät olivat kuin avannollinen kylmää vettä, silloin todellakin konkreettisesti tajusi, että omaisuus on kiinni yrityksessä, pitkiä sitoumuksia tehty eri suuntiin ja tulopuoli on tietenkin pyöreä nolla. Eikä peruuttaa enää voinut. Muuta meillä ei siis ollut kuin edelleenkin uskoa ja – Elastisen sanoja taas lainatakseni …ja tieto siitä, että mitä tahdon voin saavuttaa…

Sanotaan, että ilman myrskyä, vähintäänkin kuvaannollista ja oman pään sisäistä myrskyä, ei voi nähdä sateenkaarta. Sateenkaaren näkee siinä vaiheessa, kun yrittäjänä huomaa omat ammatilliset siivet ja oppii luottamaan niiden kykyyn kantaa. Yrittäjäksi siis pitää todellakin kasvaa.

Luottamuksella omaan polkuumme ja kovalla työllä alkoi hyviä asioita tapahtua. Alkuhetken jälkeen tuli onnistumisia ja myönteistä palautetta. Kuplivaa iloa, kun saimme tarjota yhä useammalle hyvän työpaikan ja toimeentulon.

Kaikkien näiden tuntemusten sekaan voi lisätä yrittäjyyden suoman vapauden tunteen ja vastuun painon. Omaa tekemistä onkin kyettävä itse vahtimaan ja ohjaamaan, ja huolehtimaan siitä, että jaksaa myös huomenna. Voimme kertoa, että tämä on helpompaa teoriassa kuin käytännössä! Työnarkomaanin on vähän vaikeaa toteuttaa ohjetta, että nauti työstä vain kohtuudella!

Vaan ei elomme ole pelkästään ollut kuplivaa iloa ja vapautta. Jokainen tietää tai osaa ainakin kuvitella, että asiakaspalvelutyössä tulee vastaan joskus haastavia tilanteita, jotka joskus saavat surulliseksikin. Työ on meille ihmisille niin tärkeä osa elämää, ja sydäntä riipii, kun välttämättä kaikkia tahoja ei pysty auttamaan. Ihmisten elämäntilanteet jäävät toisinaan painamaan mieltä ja silloin kun siitä saa seuralaiseksi oman riittämättömyyden tunteen; on syytä ujuttaa kädet, vaikka taskuun, ettei hanskat tipahda luovuttamisen merkiksi.

Mitä enemmän kuvailen tunteidemme tilkkutäkkiä ja muistelen ensimmäisen vuoden tapahtumia; on pakko lisätä ehdottomasti mukaan myös kiitollisuus. Tuo tunne, joka on sekoitus nöyryyttä ja silmäkulmat kostuttavaa aitoa iloa.

Tunnemme mieletöntä kiitollisuutta asiakkaitamme, yhteistyötahojamme ja työntekijöitämme kohtaan. Teidän kanssa on ollut uskomattoman antoisaa tehdä yhteistyötä ja onnistua yhdessä – saamme olla kiitollisia luottamuksestanne!

HR Mentorille toivotamme riemullista 1-vuotissynttäriä 1.12.2018!

Tiimimme puolesta,

tj Päivi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest